Gnesta Bokdagar 2024

Publicerad: 1 oktober, 2024
Gnesta Bokdagar 2024

Ida-Johanna Lundqvist. Foto: Erika Stöckel

Konstnärliga samarbeten – samtal med Ida-Johanna Lundqvist och Cecilia Hansson

Lördag 19 oktober kl 15-16

Författare Cecilia Hansson.

Författare Cecilia Hansson. Copyright/fotograf: Elisabeth Toll

I utställningen Höstvattnet möts konstnären Ida-Johanna Lundqvist och författaren Cecilia Hansson i ett samtal om lunglavar, konstnärliga samarbeten och försvinnandets estetik. Ida-Johanna Lundqvist arbetar med konstnärlig forskning kring teman som historia, medicin, kropp, kultur och förlust, med en process som mynnar ut i fysiska skulpturer och installationer. Cecilia Hansson är poet och författare, just nu aktuell med romanen Kafkalungan (Wahlström & Widstrand, 2024). Deras samarbete har varit pågående sedan båda tilldelades Bernadottestipendiet 2021. Samtalet leds av utställningens curator Caroline Malmström.

Utställningen går att se i anslutning till samtalet, fri entré.
Läs mer om utställningen


Fotograf Märta Thisner i samtal med Jenny Morelli

Fredag 18 oktober kl 19-20

Märta Thisner är fotograf och aktuell med fotoboken Mussels, samt nybliven Gnestabo. Här möter hon Jenny Morelli, chefredaktör för Fotografisk tidskrift boende i Gnesta, i ett samtal om sitt arbete som fotograf, sina senaste böcker och om hur blicken förändras av flytten till landsbygden.

Märta Thisner, fotograf. Jenny Morelli

Vänter: Märta Thisner. Höger: Jenny Morelli, foto Margareta Bloom Sandebäck.


Bokbindningsworkshop: Bind din egen anteckningsbok!

Fredagen den 18 oktober kl 16-18.30
för vuxna och barn som själva kan tråckla tråden på nålen.

Vi går igenom olika bindningstekniker och vad man kan tänka på för att få ett bra resultat vid enkel bokbindning. Sedan väljer alla sitt papper, färg på tråd och storlek och så sätter vi oss ner och binder vår egen anteckningsbok för hand! Vi håller till i Konstverkstan på Art Lab Gnesta. Enkelt fika finns.

:: Kursen är nu fullbokad ::
Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se


Monsterfamiljen
Fanzineworkshop med Olle Halvars, 12-16 år

Lördag 19 oktober kl 12-16

Skapa ditt eget bestiarium!
Vilka monster finns i dig? Och vilka bestar finns omkring oss?

En workshop där vi skapar monster-zines eller affischer och trycker dem på vår risograf. Vi arbetar enkelt med papper, sax och penna, inga förkunskaper eller material behövs. Vi håller till i Konstverkstan och i risografstudion på Art Lab Gnesta. Enkelt fika finns.

Ett fanzine är en enklare form av tidning som är enkel att göra själv och trycka flera exemplar av. En risograf är en tryckmaskin som kopierar upp ditt fanzine, där du kan välja vilka färger olika bilder ska ha.

Begränsat antal platser, anmäl dig till: olle.halvars@artlabgnesta.se

Om du har frågor eller idéer som du vill bolla i förväg går det bra att mejla Olle! Det är bra om du har ätit lunch innan du kommer.


 

Gnesta Bokdagar 17–19 oktober 2024.
Se hela programmet på Gnestabokdagar.se